Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Tijekom Lipnja u Župi boravilo 20.477 turista, porast dolazaka Francuza i Amerikanaca

Prema podacima Turističke zajednice Općine Župu dubrovačku je u Lipnju posjetilo 20.477 turista, 18,88 posto više nego isti mjesec lani, a ostvareno je 79.637 noćenja što je porast od 8,04 posto. Značajno je porastao broj dolazaka Francuza kojih je bilo 1.423 ili 59,35 posto više, a kod broja noćenja Francuskih turista porast je još veći 65,12 posto. Slične brojke bilježe i Amerikanci kojih je bilo 1.208 (54,28 posto više) s ostvarenih 3.334 noćenja (porast od 58,46 posto).

Iako ih je tijekom ovogodišnjeg Lipnja bilo nešto manje nego lani, gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke su i dalje najbrojniji župski lipanjski gosti.

Zanimljivi su i podaci iz Turističke zajednice Županije po kojima je Župa dubrovačka po broju dolazaka na trećem mjestu u Županiji, iza uvjerljivo vodećeg Dubrovnika, te Konavala, a po broju noćenja četvrta iza Grada, Konavala i Orebića.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn