Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Cestovno povezivanje juga Hrvatske - Potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta

U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića danas je u hotelu Excelsior potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta, vrijednog preko 2 milijarde kuna, između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija koji predvodi China Road and Bridge Corporation, te ugovora za nadzor izgradnje sa zajednicom ponuditelja u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i opunomoćeni predstavnik kineskog konzorcija Zhang Xiaoyuan. Škorić je ujedno s predsjednikom Uprave Instituta IGH Oliverom Kumrićem potpisao i ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova na izgradnji mosta.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je kako je riječ o mostu koji će biti arhitektonska perla u infrastrukturi Hrvatske.- Ovo je projekt kojim Hrvatska postaje jedinstvena, ovo je projekt od strateškog i dugoročnog značaja za cijelu zemlju - naglasio je pojasnivši kako će izgradnja ovoga mosta povezati Pelješac i cijeli jug Hrvatske u infrastrukturnu mrežu autocesta.

Kazao je da se time rješava dugoročno strateško pitanje cestovnog povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje.

- Ovaj će most ostati kao simbol dodane vrijednosti prvih sedam godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji - rekao je predsjednik Vlade, podsjetivši kako je za financiranje ovoga projekta Hrvatska dobila 357 milijuna eura bespovratnih sredstava iz ove Višegodišnje financijske perspektive.

Istaknuo je da će most biti sagrađen po najvišim stručnim kriterijima, ali i s punim uvažavanjem susjedne Bosne i Hercegovine. Pojasnio je da će 55 metara njegove visine omogućiti neškodljiv prolaz i plovni put na najkvalitetniji mogući način do luke u Neumu, podsjetivši pritom da će se most graditi na hrvatskom teritoriju bez upliva u pitanje međudržavne granice s BiH.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn