Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Otvorena središnja izložba petog međunarodnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine

U prelijepom okruženju poznate dubrovačke plaže Sunset Beach u Uvali Lapad prisutne su pozdravili župan Dubrovačko - neretvanske županije g. Nikola Dobroslavić, gradonačelnik grada Dubrovnika g. Mato Franković i državni tajnik za turizam g. Frano Matušić. Ministar poljoprivrede g. Tomislav Tolušić otvorio je peti međunarodni vinski festival Dubrovnik FestiWine koji iz godine u godinu nudi sve veći broj zbivanja po načelu za svakoga ponešto, no glavno je događanje središnja izložba vina! Tijekom dva dana, 20. travnja od 16 h od 21 h i 21. travnja od 13 do 20 h, susrest će se vinari, ugostitelji, hotelijeri, vinski trgovci, sommelieri, novinari, blogeri kao i svi zainteresirani posjetitelji  i ljubitelji vina.

Za grad Dubrovnik velika je čast i zadovoljstvo da se ovaj 5. Dubrovnik FestiWine predstavlja u gradu koji je šampion turizma. Vjerujemo kako Dubrovnik zaslužuje najbolje, a istovremeno vjerujemo kako se to najbolje upravo nalazi u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, najbolja vina koja na taj način promiču ne samo grad i županiju nego i cijelu Republiku Hrvatsku. – rekao je g. Mato Franković, gradonačelnik grada Dubrovnika.
Želja nam je u ministarstvu turizma što je moguće više poticati na proizvodnju autohtonih vina i da se ta vina što je moguće u većoj količini što prije nađu na stolovima naših ugostitelja. Želja nam je da ta vina plasirate u turistički sektor, da u hotelima, u restoranima, svugdje imate priliku ponuditi ono što najbolje znate raditi, jer vina koja su danas pred nama doista su izvrsne kvalitete.  – rekao je g. Frano Matušić, državni tajnik za turizam.

Dubrovačko - neretvanska županija kao organizator događanja glavnu poruku festivala pronalazi u daljnjem razvoju vinogradarstva i vinarstva dubrovačkog kraja: „ Drago mi je da smo na otvoranju 5. FestiWine-a. Čestitam organizatoru, Dubrovnik PartneR, koji izvrsno provodi sve ove manifestacije koje mi kao županija nosimo. Mi imamo najbolja bijela i crna vina, odlučili smo ih približiti javnosti, na dobrom smo putu i hvala vinarima što ovako kvalitetno rade oko vina, te sam siguran da ćemo u budućnosti još više unaprjeđivati ne samo ovaj festival nego cijelo naše vinarstvo.“ – izjavio je g. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Nalazimo se u najljepšoj državi na svijetu, u najljepšem gradu na svijetu i imamo priliku kušati ponajbolje od hrvatskih vina što može dati ovaj kraj i tu privilegiju nema puno ljudi. Mi nismo vinska sila kad govorimo o hektarima, ali smo vinska sila kada govorimo o kvaliteti. Trud naših vinara je prepoznat ne samo u Hrvatskoj nego i van njenih granica. Iz godine u godinu festival je sve bolji i bolji, ljestvica je podignuta visoko i svaka čast organizatorima. Uživajte u okusima Dubrovačko – neretvanske županije, vinima koje može ponuditi Hrvatska, a meni ne preostaje ništa drugo nego proglasiti ovaj 5. Festival otvorenim!“ – rekao je ministar poljoprivrede g. Tomislav Tolušić

Dubrovnik se odavno pozicionirao na karti svijeta kao destinacija koju se mora posjetiti i doživjeti. Ovim festivalom nastoji se iz godine u godinu pridodati nove sadržaje našim gostima, koji uz nevjerojatnu povijesnu i kulturnu dimenziju grada od sada imaju priliku zaviriti i u njegovu enološku i gastronomsku pozadinu.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn