Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Sastanak o Kuparima; Ministarstvo od investitora traži ugovor s novim brendom

U Ministarstvu Državne imovine u Zagrebu danas je održan sastanak na temu realizacije turističke zone Kupari 1 na kojem su sudjelovali Ministar Državne imovine Goran Marić i Ministar mora pomorstva i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima, pomoćnik Ministra turizma Robert Pende, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, pročelnik općinskog Jedinstvenog upravnog odbora Jure Marić, te predstavnici investitora Avenue grupe vlasnik Sergej Gadeljkin, Ivan i Luka Paladina i projektant Marko Dabrović.

Kako doznajemo od načelnika Nardellija ministar Marić je najavio da će kroz narednih nekoliko dana investitoru dostaviti  prijedlog za izmjenu postojećega ugovora za ubrzanje realizacije projekta Kupari.  Investitor je Ministarstvu dužan dostaviti ne pismo namjere, nego ugovor s novim operaterom, hotelskim lancem i brendom koji će zamijeniti Marriott s brendom Ritz-Carlton kako je to bilo predviđeno potpisanim ugovorom. Kako smo već pisali investitor je dostavio pismo namjere za ugledni međunarodni hotelski lanac Four seasons, ali Ministarstvo traži da se s novim brendom potpiše ugovor, sukladno uvjetima kakvi su bili u natječaju.

Ministarstvu je sporan i u novom projektu predviđeni Time-sharing model koji je predviđa etažiranje te prodaju dijela kapaciteta i njihovo davanje u dugogodišnji zakup. Iako je takav model predviđen zakonom, nije bio predviđen međunarodnim natječajem za Kupare, pa zbog toga Ministarstvu neprihvatljiv.

- Investitor u najkraćem mogućem roku mora Općini predstaviti idejno rješenje novog projekta gdje bi bile date sve smjernice za izradu Urbanističkog plana Uređenja. Mi smo počeli izradu UPU-a, ali kako nemamo navedene smjernice posao ne možemo nastaviti - rekao je načelnik Nardelli.

- Kada dobijemo novo Idejno rješenje Urbanistički plan se može završiti za nekih desetak mjeseci, a investitor kroz to razdoblje može započeti izradu potrebne projektne dokumentacije, te početi s poslovima rušenja devastiranih objekata - zaključio je Nardelli.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn