Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ivan Paladina; "Jako smo iznenađeni izjavama ministra Marića o raskidu koncesije za Kupare"

Najava ministra državne imovine Gorana Marića o mogućnosti raskidanja ugovora o koncesiji za projekt Kupari s ruskim investitorom Sergejom Gljadelkinom, u ponedjeljak je šokirala ne samo investitora, već i općinu Župa Dubrovačka te Garija Cappellija, ministra turizma čiji je kabinet uključen od početka u proces.

Kako jutros donosi Poslovni dnevnik, najava raskidanja ugovora o višegodišnjoj koncesiji između države i Gljadelkinove Avenue grupe niti dvije godine nakon potpisivanja, naime uslijedila je nakon više mjeseci pregovora o aneksu ugovora, kojim bi se definirale izmjene projekta koje je investitor predložio prošlog proljeća, uz prihvaćanje i samog Ministarstva državne imovine. Kako je aneksom uvjetovano da umjesto ranije odabranog Marriotta u projekt uđe jednako luksuzan operater, Avenue ulaganja potpisala su pismo namjere s kompanijom Four Seasons, neslužbeno doznajemo, no unatoč tome Marić je jučer najavio odustajanje od projekta na čijoj se realizaciji radi već niz godina.

- Jako smo iznenađeni izjavama ministra Gorana Marića o raskidu ugovora o koncesiji, s obzirom na prethodnu komunikaciju s predstavnicima Vlade, koja nas je pred par mjeseci i pismenim putem obavijestila da prihvaća novi koncept projekta uređenja Kupari, nakon čega je trebao slijediti i potpis aneksa ugovora o koncesiji. Predstavnici Vlade složili su se s našim prijedlogom da se gradi još luksuzniji hotelski kompleks, s manje smještajnih jedinica više kvalitete, te da se pronađe još luksuzniji hotelski operater. Niti jedna strana nije to dovodila u pitanje - izjavio je za Poslovni dnevnik Ivan Paladina, direktor Avenue ulaganja.

Načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli izrazio je jučer žaljenje zbog ovakvog razvoja događaja. - U interesu nam je što prije realizirati projekt Kupari, kao i Plat koji je zastao zbog krize oko Agrokora - kratko je jučer za Poslovni dnevnik komentirao Nardelli.

Više pročitajte OVDJEPodijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn