Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ministar Marić o koncesiji za Kupare; "Mislim da je teško očekivati nastavak projekta"

Sudeći prema današnjoj izjavi ministra državne imovine Gorana Marića, ugovor o koncesiji i ulaganju u Kupare koji je prije dvije i pol godine ruskom Avenue Grupom Sergeja Gljadelkina potpisala bivša Vlada Zorana Milanovića, mogao bi biti raskinut. Kako je Ministar Marić rekao za 24.sata, ako ugovor bude raskinut, bit će to zbog neispunjavanja obveza od strane investitora.

- Oni žele mijenjati uvjete nakon natječaja, a na to nećemo pristati. Odgađati više ne možemo jer jedino proračun Hrvatske trpi štetu. Napravit ćemo analizu, ali mislim da je teško očekivati nastavak projekta - rekao je Marić.

Podsjetimo, na sjednici održanoj 29. listopada 2015. godine Vlada RH je prihvatila ponudu zajednice ponuditelja AVENUE ULAGANJA d.o.o. i AVENUE OSTEUROPA GmbH, sa sjedištem u Beču, zastupane po AVENUE ULAGANJA d.o.o., Zagreb kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka

Investitor je za realizaciju Projekta, osnivanjem prava građenja, zakupom hotela Grand i dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže ponudio naknadu za ostvarivanje prava građenja u visini od 1,52% od ukupnog godišnjeg prihoda svakog profitnog centra, odnosno 172.000 eura u apsolutnom iznosu, te naknadu za zakup hotela Grand u visini od 2,10% odnosno 58.475 eura u apsolutnom iznosu. Iznos stalnog dijela naknade za koncesiju na pomorskom dobru je 8,10 kn/m2 odnosno 638.547,30 kuna godišnje u jednom obroku, a promjenljivog u visini od 3% ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži.

Izvor; 24.sataPodijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn