Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ako Konzum ne bude mogao plaćati najam, Sub City Centar preuzima Spar Hrvatska

Južnoafrički Tower Property Fund potpisao je desetogodišnji ugovor sa Sparom Hrvatska oko mogućeg preuzimanja četiri Konzumove trgovine u Hrvatskoj. Kako navodi Index.hr riječ je o četiri centra koje je prezaduženi Ivica Todorić prodao 2016. godine južnoafričkom fondu  pa nastavio unajmljivati u akciji prikupljanja gotovine. Među navedena četiri centra je i Sub City Centar u Srebrenom.

To je svojevrsni backup dodatka ugovora između Tower Property fonda i Konzuma potpisanog 22. siječnja o kojem su informacije objavljene na johanesburškoj burzi. Konzum se tim ugovorom, o kojem izvanredni povjerenik nije uopće izvijestio javnost, obavezao da će sljedećih dvanaest godina unajmljivati od Južnoafrikanaca četiri centra po unaprijed dogovorenim fiksnim uvjetima.

Kakvo povjerenje ima južnoafrički fond i Agrokorov poslovni partner prema budućnosti i opstanku Konzuma dovoljno govori jučerašnje priopćenje dioničarima Towera, u kojem se navodi da će, u slučaju da Konzum ne ispuni ugovorene odredbe, te četiri lokacije iznajmiti Sparu pod istim uvjetima. Ugovor sa Sparom će, objašnjavaju, "stupiti na snagu samo ako Konzum bude izbačen zbog kršenja sporazuma o zakupu".

Više pročitajte na Index.hrPodijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn