Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Anđelko Leko prodao Sheraton, Astareu i hotel Mline Adris grupi

Anđelko Leko prodao je većinski udio u svojim hotelima tvrtki Adris grupa iz Rovinja.  Kako se navodi u jutrošnjoj objavi  na stranicama Zagrebačke burze, predsjednici uprava Adris grupe  Ante Vlahović  i HUP-a Zagreb Anđelko Leko potpisali su u Zagrebu ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu. Adris grupa postaje vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a (58,6 posto). Anđelko Leko ostaje vlasnik 22,22 posto Expertusa. Ugovor stupa na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Podsjetimo,  sklopu HUP-a Zagreb posluju i trenutno najveći župski hoteli Sheraton, Astarea i Mlini.

Ovim ulaganjima Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu. 

- Adris je krajnje usredotočen na svoje poslovanje, osobito na turizam i proizvodnju zdrave hrane. Stalno investiramo, godišnje više od 600 milijuna kuna, i jačamo svoju konkurentnost. Uz organski, dvoznamenkasti rast svih naših poslova, ova strateška akvizicija će još značajnije pridonijeti razvoju i dugoročnoj održivosti Adrisa - rekao je predsjednik Uprave Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović.



Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn