Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Adriatic Wood Days, međunarodni skup na šumi baziranih industrija u Sheratonu

U hotelu u Sheraton u Srebrenom u ponedjeljak počinje najznačajniji ovogodišnji međunarodni skup na šumi baziranih industrija Adriatic Wood Days koji čine četiri tematski povezane, ali programski odvojene međunarodne konferencije iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija.

Naglasak ovogodišnjeg AWD-a bit će i na temama R&D i apliciranja za EU fondove u području bio-baziranih i na šumi baziranih industrija kao i na temama obrazovanja i izgradnje kadrova.

Hrvatski drvni klaster je u Srebrenom osigurao prisutnost niza partnera, poput istraživačkog instituta InnoRenewCoE iz Slovenije koji je do sada prikupio preko 45 mil. EUR iz EU fondova. Partner je i Agencija za investicije i konkurentnost koja podržava temu ulaganja i opremanja hotelskih kapaciteta. Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao središnja znanstveno-istraživačka i obrazovna sektorska institucija i ove će godine aktivno sudjelovati u organizaciji AWD-a, a najavljen je dolazak niza predstavnika drugih sveučilišta iz JIE, koji će govoriti o novim inicijativama i povezivanju znanosti i gospodarstva.

Resorno Ministarstvo poljoprivrede također je najavilo potporu i sudjelovanje na AWD-u, a skup su podržali i Hrvatski sabor, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Skup se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, koja će u Dubrovnik uputiti izaslanika Krunoslava Jakupčića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma d.o.o.

Svoj dolazak potvrdio je Tonino Picula, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, ujedno i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke. Zastupnik će aktivno sudjelovati u programu konferencije, a bit će govora o inovativnim rješenjima i korištenju poticajnih europskih sredstava kao jednih od izvora financiranja za pošumljavanje na otocima, probijanje novih protupožarnih putova i sl.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn