Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Adriatic Municipal Days - Konferencija o komunalnoj infrastrukturi u Hotelu Sheraton

U organizaciji Časopisa Komunal, uz pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike, suorganizatorstvo Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, razvojne agencije DURA i grada Dubrovnika, te podršku Hrvatske zajednice županija u Hotelu Sheraton Srebreno ovog tjedna će se po drugi put održati Adriatic Municipal Days - Konferencija o komunalnoj infrastrukturi.

Ovaj glavni dvodnevni skup komunalnog sektora na Jadranu okupit će preko 100 predstavnika vodećih tvrtki u komunalnom gospodarstvu, jedinice lokalne i područne samouprave, projektante, dobavljače opreme i tehnologije, državne i međunarodne institucije, okolišne stručnjake, financijere i odvjetnička društva, nevladine udruge te mnoge druge.

Podršku održavanju Adriatic Municipal Daysa i ove godine pružilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike čiji će predstavnici u sklopu programskog dijela konferencije predstaviti provedbu i sufinanciranje projekata u periodu 2014.-2020., a dotaknut će se i neizbježne teme Plana gospodarenja otpadom, koji je ovih dana dobio zeleno svjetlo iz Bruxellesa od strane Europske Komisije. Drugi dan konferencije bit će specijaliziran za pitanja vodnog gospodarstva i odvodnje, gdje će pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo Elizabeta Kos održati glavnu prezentaciju. Predstavnici Ministarstva će osim prezentacija, sudjelovati u panel raspravama te u komunikaciji s ostalim sudionicima, većinom predstavnicima komunalnog sektora.

S obzirom na strukturu sudionika u Dubrovniku, koja uključuje i predstavnike zainteresiranih JLS te činjenicu da se konferencija održava neposredno prije lokalnih izbora, očekuje se intenziviranje teme otpada kao jedne od najaktualnijih tema lokalnih izbora kroz rasprave na konferenciji. Upravo su dosadašnje lokalne politike gospodarenja otpadom razlog vrlo oštre kritike i međusobna prozivanja kandidata koji otpad povezuju s unosnim poslovima.

Kroz sadržajan i raznovrstan program konferencije bit će predstavljeno niz primjera dobrih praksi te infrastrukturnih projekata kako iz Hrvatske, tako i iz susjednih zemalja poput BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije, ali i EU.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn