Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

U Sheratonu završena dvodnevna konferencija stručnjaka za klastere jugoistočne Europe

Poslovno umrežavanje i povezivanje postaje uobičajena praksa u svim razvijenim zemljama, stoga se i u zemljama jugoistočne Europe sve više razvijaju različite platforme poslovnog povezivanja, najčešće u obliku klastera. Potrebno je snažnije podržati te relativno nove oblike poslovnog povezivanja koji sve više doprinose ostvarivanju sve boljih gospodarskih rezultata, moglo se čuti na jučerašnjoj konferenciji o klasterima koja se tijekom dva dana održavala u župskom hotelu Sheraton.

Konferencija je tijekom dva dana okupila više od stotinu stručnjaka za klastere iz dvanaest zemalja. Skup je održan u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera a podržali su ga mnogobrojni partneri i suorganizatori. Više od šezdeset međunarodnih predavača i panelista predstavilo je ključne teme u području konkurentnosti i poslovnog umrežavanja. Zadnja slična konferencija održala se prije četiri godine u Opatiji, a sudionici su jučerašnju konferenciju, mjesto održavanja te teme ocijenili vrlo visokom ocjenom.

Snažnu podršku temi konkurentnosti i ulozi klastera dao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova, zastupnik Maro Kristić, koji je naglasio važnost poslovnog povezivanja, posebice u turizmu koji je iznimno važan za budućnost turističkih regija. Sabor će u okviru svojih ovlasti stvarati okvir za podršku postojećim klasterima koji trebaju puno aktivnije nadležnim institucijama predlagati moguća rješenja i smjernice za poboljšanje učinka klasterizacije, a kroz prezentacije se čulo da hrvatski sektori i tvrtke udružene u klastere ostvaruju više od trećine BDP-a. Stoga se jedan od konkretnih zaključaka konferencije odnosi upravo na prijedlog organizacije tematske sjednice Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, na kojoj će se napraviti presjek postojećeg stanja i predložile konkretne mjere u području poboljšanja u obrazovnom sustavu, primjeni inovacija i internacionalizaciji klastera, što su sudionici odredili kao glavne razvojne izazove.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn