Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Sljedeći tjedan u Sheratonu; Konferencija o klasterima u jugoistočnoj Europi

U organizaciji Hrvatskog drvnog klastera uz suorganizatorstvo Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačke industrije, Hrvatskog klastera konkurentnosti sektora elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija, Hrvatskog klastera konkurentnosti građevinske industrije te Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačke industrije u hotel Sheraton u Srebrenom 10. i 11. travnja će se održati Konferencija o klasterima u jugoistočnoj Europi.

Na konferenciji će više od stotinu domaćih i inozemnih stručnjaka sagledati cijelu problematiku klastera, budući da je proteklih godina klasterska scena bila dosta dinamična. Kako još uvijek nisu donesene odluke o smjeru razvoja klasterizacije u Hrvatskoj, konferencija je prilika za raspravu, analizu mnogobrojnih prijedloga i donošenje kvalitetnih zaključaka, koji mogu ubrzo biti pretočeni u konkretne mjere za jačanje konkurentnosti, ali i oporavak mnogih klastera.

Glavni tematski okvir konferencije nadovezuje se na dosad uspješne EU projekte i stvaranje mreže potencijalnih sudionika u budućim klasterskim mrežama, a naglasci će obuhvatiti europski pristup klasterima kroz temu European Strategic Cluster Partnership koju će predstaviti Jacques Viseur iz briselske platforme za umrežavanje European Cluster Collaboration Platform, globalne ekonomske trendove i klasterizaciju, klastere u nacionalnim politikama i strategijama te internacionalizaciju klastera i poslovno povezivanje. Uloga klastera u 4. industrijskoj revoluciji je jedna od europskih tema na koju se nadovezuje kružna ekonomija i uloga graditeljskih i okolišnih klastera, o čemu će govoriti Vladimir Gumilar iz European Circular Construction Alliance-a. Na konferenciji će od strane Ministarstva gospodarstva biti predstavljene informacije o provedbi S3 strategije, odnosno uloge klastera u osnivanju centara kompetencije, a važan doprinos konferenciji dat će i Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo te LAG Lika koji će govoriti o poslovnom povezivanju u poljoprivredi i ruralnom razvoju.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn