Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Novim modelom upravljanja izvorištima Vodovod Dubrovnik uštedio 2 milijuna kuna godišnje

Vodovod Dubrovnik raskidom je koncesijskih ugovora za zahvaćanje voda smanjio svoje obveze za gotovo 2 milijuna kuna na godišnjoj razini. Naime, dobivanjem vodopravnih dozvola za korištenje voda s postojećih izvorišta otvorila se mogućnost raskida prijašnjih koncesijskih ugovora. Prema novom modelu, kojeg je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović potpisao s ministrom zaštite okoliša i energetike Slavenom Dobrovićem, Vodovodu će u 2017. godini ostati gotovo 2 milijuna kuna koje je do ove godine na godišnjoj razini uplaćivao u državni proračun.

„Sretan sam i zadovoljan kad uspijem pronaći način kako novac ili donijeti ili zadržati u Dubrovniku. Treba se boriti i nije uvijek lako, ali svi moraju razumjeti da mi imamo jako puno posla i jako puno investicija koje treba završiti. Prvo je tu pročistač pitke, a potom slijedi i gradnja novog pročistača otpadnih voda. Tu su i brojne sanacije postojećih objekata i zamjene dotrajalih cijevi, kao i sanacija hidrotehničkog tunela, a tek smo završili naš kapitalni projekt dovođenja vode u sva Gornja sela Orašca. Završavamo i projekt Palata, a pri kraju je i projektom Štikovica-Vrbica-Lozica do naselja Mokošica. Čeka nas i gradnja novog laboratorija, kao i daljnje investicije vezane uz sigurnost opskrbe vodom te održavanje postojećeg sustava“ – rekao je Valentin Dujmović te naglasio kako će ova dva milijuna kuna Vodovod usmjeriti u investicije i razvoj vlastite mreže.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn