Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

KUD Marko Marojica nastupio na 35. Smotri folklora "Na Neretvu misečina pala" (FOTOGALERIJA)

Na sinoćnjoj drugoj Večeri folklornih skupina 35. Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala u Metkoviću okupljenima se Župskim balima predstavio KUD Marko Marojica.

- U vremenu kada nas svih turizam gura u komercijalne vode folklora i širenja programa za potrebe istih, vi ste uspjeli donijet u Metković na pozornicu izvor materijala iz kojeg nastaju koreografije. Jako lijepo stilski, raznolikost bogatstva nošnja dolazi do izražaja ponosnim držanjem. Slobodnim načinom plesanja, u organiziranoj gužvi donijeli ste davna vremena balanja po župskim domovima u naš dom. I zato Vam veliko hvala i bravo - rekao je o nastupu KUD-a Marko Marojica član stručnog žirija folklorist bivši i ravnatelj Nacionalnog folklornom ansambla Lado dr. sc. Stjepan Sremac.

- Uz odličnu grupu plesača, posebno bih pohvalio i "mladog" lijeričara. Jasnim, čvrstim i virtuoznim sviranjem plesače je držao na balansu da pružaju prekrasnu energiju, a da ne pređu granicu zanosnog balanja. Volio bih čuti i neku župsku pjesmicu  - dodao je dr. sc. Joško Čaleta.

- Pa ne šaljemo mi bezveze KUD Marko Marojica da predstavlja našu županiju na državnim smotrama. Nadamo se da će i ove godine prisustvovati na jednoj od njih. Zadovoljstvo nam je i hvala im što su i ove godine s nama u Metkoviću - komentirao je član žirija prof. Vido Bagur.

Boravak i nastup župskih folkloraša u Metkoviću u svojoj je fotogaleriji zabilježio Đani Njirić


FOTOGALERIJA by Đani Njirić

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn