Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

KUD Marko Marojica nastupio na 35. Smotri folklora "Na Neretvu misečina pala" (FOTOGALERIJA)

Na sinoćnjoj drugoj Večeri folklornih skupina 35. Smotre folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala u Metkoviću okupljenima se Župskim balima predstavio KUD Marko Marojica.

- U vremenu kada nas svih turizam gura u komercijalne vode folklora i širenja programa za potrebe istih, vi ste uspjeli donijet u Metković na pozornicu izvor materijala iz kojeg nastaju koreografije. Jako lijepo stilski, raznolikost bogatstva nošnja dolazi do izražaja ponosnim držanjem. Slobodnim načinom plesanja, u organiziranoj gužvi donijeli ste davna vremena balanja po župskim domovima u naš dom. I zato Vam veliko hvala i bravo - rekao je o nastupu KUD-a Marko Marojica član stručnog žirija folklorist bivši i ravnatelj Nacionalnog folklornom ansambla Lado dr. sc. Stjepan Sremac.

- Uz odličnu grupu plesača, posebno bih pohvalio i "mladog" lijeričara. Jasnim, čvrstim i virtuoznim sviranjem plesače je držao na balansu da pružaju prekrasnu energiju, a da ne pređu granicu zanosnog balanja. Volio bih čuti i neku župsku pjesmicu  - dodao je dr. sc. Joško Čaleta.

- Pa ne šaljemo mi bezveze KUD Marko Marojica da predstavlja našu županiju na državnim smotrama. Nadamo se da će i ove godine prisustvovati na jednoj od njih. Zadovoljstvo nam je i hvala im što su i ove godine s nama u Metkoviću - komentirao je član žirija prof. Vido Bagur.

Boravak i nastup župskih folkloraša u Metkoviću u svojoj je fotogaleriji zabilježio Đani Njirić


FOTOGALERIJA by Đani Njirić

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn