Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

"Bokarić" - Premijera nove komedije amaterske glumačke družine „Sve za Župu“ (FOTO/VIDEO)

Nakon komedije "Župski Romeo i Julija" premijerno izvedene u prosincu 2015. amaterske glumačke družine „Sve za Župu“ sinoć je u Domu u Martinovićima premijeru doživjela i druga komedija ove družine, "Bokarić".

Predstava koju je napisala i režirala profesorica Fani Perun pripremala se dugo, zbog raznih problema i spriječenosti župskih glumaca amatera, prove su se rastegle na godinu i pol dana. Sinoćnja premijera je bila za gledatelje s pozivnicama, a skupljali su se humanitarni prilozi za pomoć pri kupnji novih elektromotornih invalidskih kolica Stijepu Sutiću . I za ostale dvije za sada predviđene izvedbe su popunjena sva raspoloživa mjesta u Domu, pa ulaznica nema.

Priča komedije "Bokarić" je smještena u prošlost Postranja u šezdesete godine prošlog stoljeća, a njezin temelj čine odnosi i zajednički život svekrve i nevjeste, babe Mare koja godinama leži nepokretna u svojoj sobi i Džive koja se uz svakodnevne kućanske poslove brine o njoj. Kroz priču se provlače i likovi Marinog sina Frana koji je po cijeli dan u baštini, ribara Pava Plaćanina, Poštijera, te susjede Jele  i Pere, popa dum Luka, te Dživina neputa Vlaha koji je zaljubljen u djevojku iz Zagradinja, Jeline djece Cvijete i Miška i Luce.

U glavnoj ulozi nevjeste Džive je autorica predstave profesorica Fani Perun, a babu Maru odlično je uprizorila Marija Bokarica. U ostalim ulogama glume; Pavo Zec kao Frano, Ivana Brbora kao Jele, Miho Duper kao Pavo Plaćanin, Pero Miloslavić kao Poštijer, Helena Lazarević kao Cvijeta, Maro Sambrailo kao dum Luko, Nina Miloslavić kao Luce, Pero Bokarica kao Miško, Orsat Moretić kao Vlaho, Vinka Sambrailo Lazarević kao Pere, te šaptačica Ivana Ljubimir.

Dio sinoćnjeg ugođaja iz Doma u Martinovićima donosimo u Fotogaleriji i  u videoprilogu ŽuTV-a.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn