Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Puštanjem golubica i podizanjem barjaka otvorena 1046. Festa sv.Vlaha (FOTOGALERIJA)

Puštanjem golubica ispred parčeve crkve dubrovački biskup mons. Mate Uzinić otvorio je 1046. Festu sv. Vlaha.

U prigodnom nagovoru dubrovački biskup je kazao kako je Festa sv. Vlaha, „nematerijalna baština našeg Grada, Domovine, ali i cijeloga čovječanstva, dar koji su primili, s vjerom gradili više od jednog tisućljeća i s ljubavlju nama prenijeli naši preci, kojima se sv. Vlaho objavio kao parac, odnosno zaštitnik, odvjetnik, branitelj i zagovornik. Taj smo dar dužni čuvati, s vjerom obogatiti i obogaćenog s ljubavlju proslijediti dalje, budućim generacijama, kako bi i naši potomci, oni koji će u ovom Gradu i biskupiji živjeti poslije nas, u sv. Vlahu prepoznavali svog Parca, a u njegovoj Festi nadahnuće za biti bolji ljudi i zauzetiji vjernici u zalaganju za opće dobro.To je zadaća svakog od nas, na onom mjestu i u onoj ulozi koju nam je Bog povjerio kao naš način služenja općem dobru.“


FOTOGALERIJA 26 slika

{gallery slider=boxplus.carousel}/2018/fotogalerije/otvaranje_feste18{/gallery}

 


Na otvaranju 1046. Feste sv. Vlaha uz biskupa domaćina nazočan je bio gospićki biskup mons. Zdenko Križić, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić i šibenski biskup u miru mons. Ante Ivas, izaslanici nekih (nad)biskupa, a sutra se očekuje dolazak i ostalih gostiju na Festu. Dubrovačkom slavlju pridružio se o Tatoul Anoushian, predstavnik Armenskog patrijarhata Carigrada.

Rektor crkve sv. Vlaha mons. Toma Lučić pročitao je pozdrave pristigle za Festu, i s kopna i s mora, a festanjuli kapetan Nedjeljko Zelen i zanatlije Ivo Mazavac podigli su barjaka sv. Vlaha.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn