Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Tradicionalna Velika povorka UKŽD-a proslavila 20 godina postojanja (FOTOGALERIJA)

Tradicionalnom Velikom maškaranom povorkom župskih karnevala Udruga Karnevala Župe dubrovačke obilježila je danas 20.-tu godišnjicu svojeg postojanja i prve velike zajedničke povorke tada četiri župska karnevala koja je na Ultimi Utorak 1997. godine obišla Župu. Od tada do danas povorka UKŽD-a na Ultime je bila i ostala mnogima najdraža župska maškarata koja je uz pjesmu, tratamenat i veselje okupljala stotine župljana.

Tako je bilo i danas kada je po lijepom i sunčanom vremenu ovaj tradicionalni običaj maškaravanja okupio u povorci i na zdravicama župljane svih generacija. Od Doma na Kantulama povorka je krenula prema prvoj zdravici ispred Općine, pa dalje na tratamenat u Vrelu, u Mandaljeni i Donjem Brgatu, te na kraju u Postranje gdje su ih dočekale tri zdravice; u Buićima, u gospara Paska Penda i završna na Bravinjcu.

Dio ugođaja s današnje maškarane đirate kroz Župu, donosimo u Fotogaleriji.


FOTOGALERIJA 45 slika

{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/fotogalerije/ultimi_od_poklada{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn