Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Fotogalerija idejnih rješenja budućeg Pastoralno - sportskog centra u Kuparima

Zona „Pastoralni centar” s planiranim sadržajima obuhvaća površinu od cca 2,92 ha. Relativno neobičan izgled granica obuhvata posljedica je imovinsko-pravnih odnosa jer je dio obuhvata istočno od potoka Taranta u vlasništvu Dubrovačke biskupije te je na tom dijelu planiran budući Pastoralni centar. Dio obuhvata istočno od potoka Tarante je u vlasništvu Općine Župa dubrovačka te je također planiran za razvoj javnih i društvenih djelatnosti sukladno odredbama UPU-a.


FOTOGALERIJA 17 slika

{gallery slider=boxplus.carousel}/2014/fotogalerije/pastoralni_idejna_rjesenja{/gallery}

 


Pastoralni centar će uz Katoličku osnovnu školu kapaciteta 16 razreda s mogućnošću cjelodnevnog boravka u školi, te veliku crkvu kapaciteta 500 sjedećih mjesta sa zvonikom visokim tridesetak metara, sadržati župni dvor, centralni vanjski trg/otvoreni prostor za održavanje vjerskih i kulturnih manifestacija (mogućnost okupljanja većeg broja ljudi), a koji će služiti i kao prostor za okupljanje, druženje i odmor učenika, otvoreno igralište uz objekt osnovne škole, kapacitete do 10-12 smještajnih jedinica za potrebe Biskupije, polivalentnu multimedijalnu dvoranu, parkovne površine i infrastrukturne objekte.

Zapadno od potoka Tarante predviđena je polivalentna športska dvorana s terenima za košarku, dvoranski nogomet, rukomet, odbojku, badminton, borilačke i ostale športove te mogućnošću održavanja kulturnih i sličnih priredbi i manifestacija. Dimenzije športskog terena su 40x20m (44x22m bruto) s tribinama kapaciteta za cca 1000 posjetitelja te svim potrebnim pratećim sadržajima. Unutarnja, svijetla visina iznosi minimalno 8,0 m. Dvorana bi se po prvonagrađenom projektu smjestila na katu sportskog kompleksa.

U sklopu dvorane u prizemlju je zatvoreni bazen (plivalište) bi trebao imati dimenzije prikladne za održavanje službenih vaterpolo utakmica (dimenzije vodene površine 33x25 m) s tribinama kapaciteta za cca. 360 posjetitelja te potrebnim pratećim sadržajima. Unutarnja, svijetla visina iznosi minimalno 6,0 m.

Izgradit će se i centralno parkiralište koje će zadovoljiti potrebe prometa u mirovanju za zonu Pastoralnog centra kao i za zonu športsko-rekreacijske namjene zapadno od potoka Taranta.


VEZANE VIJESTI

Pastoralno - sportski centar u Kuparima; Udruženje Hrvatskih arhitekata objavilo rezultate natječaja


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn