Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nabujala blatnjava smeđa rijeka ispod mosta i platana u Mlinima (FOTOGALERIJA)

Jučerašnje rekordne količine oborina zamutile su izvor u Vrelu i inače bistre vode rječice kroz Mline, stvorivši ispod mosta i platana nesvakidašnje prizore blatnjave smeđe nabujale rijeke.

Malo poviše, uz put od crkve prema Župnom uredu, buka nabijale rijeke čiji je vodostaj došao do svega nekoliko centimetara od vrha zidova korita, privlači pažnju turista i prolaznika. Na mostiću kod "Mlinice" i pored Župnog ureda voda povremeno prebacuje zidove korita, ali zahvaljujući Hidroelektrani Zavrelje koja radi punim kapacitetom i tako preuzima značajan dio vode s izvora, za sada nema veće opasnosti od izlijevanja.

Zbog nedovoljne protočnosti cijevi kojom je za potrebe gradilišta privremeno preusmjeren dio toka iznad hotela Mlini, voda se izlila i na prostor gradilišta hotela.

Blatnjavo smeđu boju je od rijeke dobilo i more, pa su plaže iako je tijekom popodneva bilo pretežno sunčano, ostale bez kupača.


FOTOGALERIJA 18 slika

{gallery slider=boxplus.carousel}2014/fotogalerije/velika_voda_mlini{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn