Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Premijera igranog filma "Cure - Život druge" u kinu Sloboda

U kinu Sloboda u četvrtak, 06. studenog s početkom u 20:00 sati, održat će se premijera igranog filma "Cure - Život druge", redateljice Andree Štaka.

Radnja ove psihološke drame odvija se u periodu nakon opsade Dubrovnika, a u njoj se miješaju stvarnost i fantazija. Film je inspiriran istinitom pričom o dvije djevojke koje su otišle same na brdo Petka, otkud se vratila samo jedna. Glavne uloge u filmu tumače Lucia Radulović i Sylvie Marinković, a u ostalim ulogama igraju Mirjana Karanović, Marija Škaričić, Leon Lučev, Perica Martinović, Edi Jertec, Franjo Dijak i ostali. Scenarij potpisuju Andrea Štaka, Marie Kreutzer i Thomas Imbach, kameru Martin Gschlacht, a montažu Tom La Belle.

Film je dobio odlične kritike u stranim medijima. Hollywood Reporter je ocijenio da su "Cure – Život druge nijansirana meditacija o ratnim gubicima, skrivenim ranama izgnanstva i isprekidanoj dinamici odnosa ljubavi i mržnje tinejdžerskog prijateljstva, pogotovo između djevojaka", te pohvalio "impresivno zrelu glumu četrnaestogodišnje Sylvie Mariković, u kojoj se isprepliće strahovit intenzitet s istančanom ljepotom koja podsjeća na mladu Nastassju Kinski".
Screen Daily je također istaknuo da je "snažna glavna uloga u izvedbi Sylvie Marinković srce čitavog filma", dok je Cineeuropa naveo da je film "zavodljivo i rizično putovanje kroz grad Dubrovnik gdje još uvijek odzvanjaju zvuci rata".


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn