Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Dubrovačke ljetne igre; Šivak u monodrami Mistero buffo oduševio prepuni Bokar

Izvrsni Dražen Šivak virtuozno je sinoć, 26. srpnja utjelovio više od 30 likova u monodrami Mistero buffo prema djelu velikog talijanskog pisca i glumca, nobelovca Daria Foa u režiji Lee Delong te oduševio brojnu publiku 70. Dubrovačkih ljetnih igara u tvrđavi Bokar.

Kao kombinacija humora i tragedije, djelo predstavlja veliki izazov za glumce, a iako je nastalo 1969. godine i danas je vrlo aktualno. Festivalska publika tvrđavu Bokar ispunila je do posljednjeg mjesta, a usprkos vrućini sjajni Dražen Šivak energičnim i vrckastim nastupom u glazbenoj pratnji Igora Dorotića, pokazao je zašto su kritike ovu predstavu odmah svrstale u vrh glumačke ponude u Hrvatskoj. U vrtoglavoj izmjeni stilova igre što od njega zahtijeva transformacija u više desetaka likova, Šivak snažno svojom glumom naglašava moto koji ga vodi kroz predstavu „Daj da svi prasnu u smijeh i neka se u smijehu rasprši svaki strah!“.Veliki glumac i pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1997., Dario Fo, bio je vrstan poznavatelj glumačke povijesti, pogotovo tradicije putujućih glumaca. Za ovo, njegovo najpoznatije djelo, prikupio je i obogatio tekstove iz vremena srednjeg vijeka, tzv. misterije koji su za teme imali biblijske motive, a koje su putujući glumci prerađivali i stvarali komične obrate. U 65 minuta trajanja monodrame, festivalska je publika vidjela Dražena Šivaka kao glumca bez mane koji u stalnom kontaktu s publikom na savršen način iskorištava sve svoje umjetničke alate.
 
Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko cirkus teatrom, premijerno je predstavilo ovu monodramu u siječnju 2019. u Zagrebačkom plesnom centru, zanimljivo pomoću crowdfunding kampanje podržanu prilozima više od 100 osoba iz Hrvatske i svijeta, koji su pomogli da ova nezavisna produkcija ugleda svjetlo dana.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.