Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Gromoglasne ovacije prepunog Dvora za ruskog pijanista virtuoza Daniila Trifonova

Ovogodišnji dobitnik Nagrade Grammy za najbolji klasični instrumentalni solo album te laureat najuglednijih svjetskih pijanističkih nagrada, Daniil Trifonov nastupio je na Dubrovačkim ljetnim igrama s programom posvećenom Chopinu sinoć u atriju Kneževa dvora. Bio je to koncert koji se već sada bez sumnje može opisati kao jedan od vrhunaca programa 69. Igara.

Od svakog pianissima do fortissima Trifonov je svojom nadahnutom izvedbom posve zaokupio pažnju brojne festivalske publike. Dvor je bio popunjen do zadnjeg mjesta, a još veliki broj zainteresiranih ispunio je i galeriju i svaku stepenicu. Mladi virtuoz interpretirao je program koji je u svom prvom dijelu bio pod oznakom hommagea koje karakterizira divljenje prema „pjesniku klavira” - Chopinu. Trifonov je izveo Varijacije na Chopinovu temu F. Mompoua, Schumannov Chopin iz Carnevala, Griegov Hommage à Chopin iz Stimmungen, zatim Nokturno (Hommage a John Field) S. Barbera, Un poco di Chopin P. I. Čajkovskog te Varijacije na Chopinovu temu Sergeja Rahmanjinova. U drugom dijelu recitala uslijedile su Varijacije u B-duru na temu La ci darem la mano (iz Mozartovog Don Giovannija) samog Chopina te jedno od poznatijih i za klavirsku literaturu najrevolucionarnijih Chopinovih djela uopće: monumentalna Sonata u b-molu, poznata pod nazivom Pogrebni marš. Svojim vještim i posvećenim muziciranjem Trifonov je zaslužio najsnažnije ovoljetne ovacije koje su dugo odjekivale prepunim Dvorom. Publika je mladog virtuoza izmamila ponovno za klavir te je u glazbenom dodatku izveo Chopinovu sonatu za violončelo u adaptaciji za klavir. 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.