Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Ovogodišnji dobitnik Nagrade Grammy ruski pijanist Daniil Trifonov u ponedjeljak u Dvoru

Ovogodišnji dobitnik Nagrade Grammy za najbolji klasični instrumentalni solo album te laureat najuglednijih svjetskih pijanističkih nagrada, Daniil Trifonov nastupit će na Dubrovačkim ljetnim igrama s programom posvećenom Chopinu u ponedjeljak, 6. kolovoza, u 21.30 u atriju Kneževa dvora.

Daniil Trifonov dobitnik je nagrade „Umjetnik godine” za 2016. godinu koju dodjeljuje časopis Gramophone, a spektakularan uspjeh u svijetu klasične glazbe postigao je kao solist, virtuoz koncertnog repertoara, komorni glazbenik i skladatelj. Spajajući savršenu tehniku s rijetko viđenom osjećajnošću i dubinom izvedbe, Trifonov ne prestaje oduševljavati publiku diljem svijeta. Britanski The Times naziva ga „nedvojbeno najčudesnijim pijanistom našeg vremena”. Među brojnim nagradama koje je ovaj mladi ruski pijanist osvojio svakako se ističu i Treća nagrada na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Fryderyk Chopin u Varšavi, Prva nagrada na Međunarodnom natjecanju Arthur Rubinstein u Tel Avivu te Prva nagrada i Grand Prix na Natjecanju Čajkovski u Moskvi. Ovog proljeća održao je seriju od sedam rasprodanih koncerata u newyorškom Carnegie Hallu, a trenutno nastupa na najuglednijim europskim festivalima. Na Dubrovačke ljetne igre dolazi iz Švicarske, s Verbier festivala, a nakon Dubrovnika ga očekuje nastup na salzburškom festivalu (Salzburger Festspiele).

Program recitala Daniila Trifonova u Dvoru, u svom je prvom dijelu pod oznakom više ili manje poznatih hommagea koje karakterizira divljenje prema „pjesniku klavira” - Chopinu. Trifonov će izvesti Varijacije na Chopinovu temu F. Mompoua, Schumannov Chopin iz Carnevala, Griegov Hommage à Chopin iz Stimmungen, zatim Nokturno (Hommage a John Field) S. Barbera, Un poco di Chopin P. I. Čajkovskog te Varijacije na Chopinovu temu Sergeja Rahmanjinova. U drugom dijelu recitala uslijedit će jedno od poznatijih i za klavirsku literaturu najrevolucionarnijih Chopinovih djela uopće: monumentalna Sonata u b-molu, poznata pod nazivom Pogrebni marš.

Recital Daniila Trifonova na 69. Igrama održava se pod pokroviteljstvom Kraša, uz podršku Jadranskih luksuznih hotela kao i Veleposlanstva Ruske federacije u Hrvatskoj te Lukoila.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.