Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Dodjelom Orlanda i gala koncertom zatvorene 68. Igre

68. Dubrovačke ljetne igre zatvorene su gala koncertom i dodjelom nagrada Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom i glazbenom programu, sinoć, 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha. Nastupili su Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije s prošlogodišnjim dobitnikom Orlanda violinistom Aleksejem Semenenkom, pod ravnanjem talijanskog dirigenta Alberta Veronesija.

Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u glazbenom programu Igara pripala je 4 gitare, kvartetu kojeg čine Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić, za koncert održan 30. srpnja u Kneževu dvoru, odlučio je ocjenivački sud u sastavu Dubravka Tomšič, Marija Grazio i Frano Đurović obrazloživši kako su ovi izvrsni gitaristi osim sjajne tehnike pokazali umijeće vrhunskog zajedničkog muziciranja, a opet je svatko unio ponešto svoje osobnosti uz zavidno velik dinamički raspon te posebno širok i doista bogat raspon boja zvuka. Nagradu je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uručio Maroju Brčiću koji je zahvalio sudu što su prepoznali ljubav i emocije koju su unijeli u svoj nastup. Glazbeni sud je također obratio pozornost na hvalevrijedan projekt – operu Orlando Georga Friedricha Händela na otoku Lokrumu, naglasivši zavidnu razinu izvedbe te želju da se i ubuduće na programu Igara nađe pokoji sličan projekt. Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu pripao je Ozrenu Grabariću za glumačke kreacije u predstavi Marin Držić - Viktorija od neprijatelja u režiji Ivice Boban, premijerno prikazanoj 20. kolovoza u parku Umjetničke škole.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.