Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

KUD "Marko Marojica" nastupio na Smotri u Đakovu i proveo vikend u Slavoniji (FOTO)

KUD "Marko Marojica" nastupio je prošlog vikenda na 21. Smotri povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske održanoj u Đakovu, na kojoj se predstavilo desetak društava iz cijele Hrvatske. Župski KUD izveo je splet od pet župskih bala, među kojima polka, dueta i mazurka spadaju u red starogradskih plesova, pokupivši pritom najveći pljesak na završnici dvosatne smotre.Dok su ostali sudionici smotre prespavali dan-dva u đakovačkom hotelu, preko 30 župskih folkloraša iskoristilo je priliku te provelo tri dana u gostima kod KUD-a "Šokadija" u Starim Mikanovcima. Nastavak je to suradnje koja traje gotovo 40 godina, a rezultirala je i poveljom prijateljstva dvije općine. Nastup u Đakovu s obilaskom čuvene katedrale i ergele lipicanaca, nezaobilazni Vukovar nekoliko dana nakon obljetnice tragedije, druženje po selu u doba svinjokolja, te zabava uz izvrsnu svirku mladih lokalnih tamburaša, ostat će u lijepom sjećanju.Smotra povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske se održava krajem studenoga svake godine. Ovo je priredba koja ima za cilj očuvanje običaja, pjesme i plesa građanske tradicije i uvijek i ponovo izazove oduševljenje bogatstvom i raskoši građanskih kostima.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.