Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Putovanja; Limena glazba Župe dubrovačke na edukativnom izletu u Sinju

Zadnjeg dana Rujna mlađi članovi LGŽD u pratnji svojih roditelja i članova uprave uputili su se autobusom na edukativno putovanje u Sinj. Cilj im je bio upoznati članove glazbe se s vrijednom poviješću ovog dijela Hrvatske. Nakon ne duge vožnje autoputom stigli smo do samog cilja našeg putovanja- u Sinj!

U samom centru grada Sinja smjestilo se puno znamenitosti. U prvom redu tu je sinjska utvrda s koje su se Sinjani branili od Turaka,pa zatim crkva i samostan gdje se štuje Gospa sinjska,a na kraju razgledali su Muzej sinjske alke. S Alkarskim dvorima. Sam muzej je moderno koncipiran i s bogatim fundusom alkarske opreme od odora,oružja i dokumenata do trofeja i slavodobitnika . ,Sve to govori o povijesti i sadašnjosti Sinjske alke .Posebno smo bili impresionirani figurama konja i konjanika u prirodnoj veličini . a ima ih desetak (konja i jahača) Sve su figure izrađene su od drveta -posebnom tehnologijom. Muzej je obogaćen filmskim projekcijama koje se mogu vidjeti velikoj kino dvorani. U Muzeju na vitrinama s 3D tehnikom prikazani su važni momenti iz povijesti Alke.


FOTOGALERIJA

 


Nakon napornog razgledanja grada Sinja i Muzeja alke zajedničkim ručkom oprostili smo se od ovog lijepog povijesnog grada…I još nešto. Zahvaljujući mami jedne naše članice, koja je rodom iz Sinja uspostavljen je kontakt s mladim sinjskim glazbenicima a s kojima planiramo vršiti razmjene gostovanja.

Napisao; Ivo Brešković


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.