Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

HPD Sniježnica; Tradicionalni uspon "100 žena na Sniježnici" u subotu 9. ožujka

HPD Sniježnica i ove godine u subotu 9. ožujka organizira tradicionalni uspon na Snježnicu "100 žena na Sniježnici"!

- Kao i prošlih godina okupljanje sudionika je u 08:40 u centru mjesta Kuna Konavoska (kraj info table o Sniježnici). Tu će vas dočekati Sniježničari i pripadnici GSS-a. U 09:00 nakon pozdrava i upoznavanja s vodičima kolona kreće uzbrdo. Do vrha ima oko 2 sata hoda po planinarskoj makadamskoj stazi. Tijekom uspona do vrha napraviti ce se dvije kraće pauze od desetak min. Na vrhu će se napraviti nešto duža pauza (zavisno od vremenskih uvjeta). Predviđeno je grupno fotografiranje za uspomenu uz kamenu kapelicu. Treba uzeti u obzir da se prilikom povratka u selo ne vraćamo skroz istom stazom, već se spuštamo na livade koje se nalaze na istočnoj strani gdje je predviđeno i druženje. Druženjem na livadama završava službeni dio uspona. S livada se također planinarskom stazom spušta u selo odakle smo i krenuli. Uspon, silazak u selo i druženje na livadi završavaju do 16:00 sati prije zalaska sunca - navodi se u pozivu objavljenoj na Facebook stranici HPD Sniježnica.

Sudjelovanje i planinarenje u koloni uz pratnju HGSS-a i volontera podrazumijeva i pridržavanje određenih planinarskih pravila.

Obavezna je prikladna odjeća/obuća i dovoljne količina vode/hrane za sve sudionike uspona u subotu 09.03.2018. To ukratko znači: čvrsta obuća, slojevita odjeća, zaštita od sunca/vjetra/kiše, ruksak s čokoladom, marendom i 1,5 litrom vode.

- Molimo vas da pripazite kako ćete i gdje parkirati jer je selo dosta skučeno. Roditelji koji vode malu djecu također neka duplo pripaze kako na opremu, vodu tako i na samu razigranu djecu. Imajte na umu da na Sniježnici ne postoji klasični wc. Vođenje kućnih ljubimaca poput pasa je dozvoljeno ali je obavezna i uzica zbog drugih pasa i sudionika uspona. Čuvajmo prirodu i pripazimo da ne bacamo smeće uokolo! Uspon nije rezerviran samo za žene, muškarci su također dobrodošli... ima ih podosta! Dok žene slave svoj dan oni paze da sve prođe u redu - poručuju iz HPD Sniježnica.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.