Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Rodin tjedan Dan(a) prava djeteta

RODA - Roditelji u akciji i ove godine ponovno obilježava Međunarodni dan prava djeteta nizom aktivnosti, predavanja i radionica za roditelje i djecu. Kreativna, znanstvena i likovna radionica, rad s glinom, Senzorna igra, Rastemo li kao roditelji, samo su neki od naziva radionica i predavanja namijenjenih roditeljima i djeci, a koje će održati akademske slikarice, psiholozi, defektolozi  i socijalni pedagozi.

Međunarodni dan prava djeteta obilježava se 20. studenoga na dan kada je Generalna skupština UN-a 1959. godine usvojila  „Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine „Konvenciju o pravima djeteta". Cilj obilježavanja ovoga dana bolje je razumijevanje, prihvaćanje i dobrobit sve djece. Također se žele potaknuti organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava jer su ta prava temelj izgradnje naprednoga društva. Dobrobit djece zajednička je želja i nada cijeloga čovječanstva. Odrasli bi djeci trebali pružiti sve najbolje od sebe, kako bi im osigurali odrastanje u sigurnom i poticajnom okruženju, u kojem djeca mogu ostvariti svoj puni potencijal.

Na taj dan svi bismo se trebali osvrnuti na sve što smo u protekloj godini napravili kako bi djeca odrastala u takvom okruženju. Na tom ispitu svi mi odrasli još uvijek padamo, ne čineći dovoljno za svoju djecu.

Uz pravo na obiteljsko okruženje koje osigurava uravnotežen razvoj svih potencijala djeteta, Konvencija upućuje kako je pravo svakoga djeteta i to da njegovi roditelji dobiju pomoć društva u ispunjavanju roditeljskih odgovornosti kako bi što je moguće primjerenije mogli obavljati svoj najvažniji  posao. Stoga je i ove godine Dan prava djeteta ispunjen nizom sadržaja namijenjenih roditeljima kao potpora pozitivnom roditeljstvu i osnaživanju roditelja u izazovima s kojima se susreće suvremeno roditeljstvo. Obilježavanje Dana prava djeteta planirano je od 20. studenoga do 30. studenoga 2018. u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije – DURA.

Program se odvija uz potporu Grada Dubrovnika i uz suradnju Dubrovačke razvojne agencije – DURA  i Sveučilišta u Dubrovniku koji su nam omogućili besplatno korištenje svojih prostora.

Sve radionice i predavanja su besplatne. Zbog ograničenog broja polaznica/ka prijave su obavezne. Kako bismo omogućili pristup predavanjima i radionicama što većem broju zainteresiranih, možete se prijaviti na ukupno tri radionice i/ili predavanja na kojima je ograničen broj sudionika/ca. Zainteresirani/e mogu se prijaviti putem poveznice na stranici udruge RODA www.roda.hr, a za dodatne informacije oko prijava možete se obratiti na e-adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.