Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Antistres, core-energetske vježbe - Od četvrtka 19. siječnja u Župi

Što su antistres vježbe? To su jednostavne tjelesne vježbe osmišljene da bi potaknule izbacivanje stresa i viška napetosti u tijelu. One nisu joga niti meditacija, a niti klasično vježbanje namijenjeno jačanju mišića, nego su inspirirane principima core-energetike i tjelesno-orijentirane psihoterapije, koja svoj temelj nalazi u (razvojnoj) neurobiologiji . Na vježbama se koristi tijelo da bi se pristupilo zaključanim napetostima i blokadama,  koje se onda kroz tijelo, pokret, dah i glas otpuštaju, a osoba odlazi u svijet rasterećena, kako od svakodnevnih stresova, tako i od kroničnih blokada.

Zašto antistres vježbe?

Svaki stres stvara napetost u tijelu. Uklanjanjem izvora stresa uglavnom nestaje i napetost, no kronična napetost može postojati čak i nakon nestanka izvora stresa, i to kao tjelesno stanje: određen tjelesni stav ili nesvjesna opterećenost mišića (npr. kronično napeta ramena na kojima mnogo toga "nosimo"). Neprestana napetost mišića ugrožava emocionalno zdravlje smanjujući energiju, stoga je neophodno kontinuirano olakšavati tu napetost mišića. Vježbe nam pomažu da "izađemo iz glave" i povežemo se sa sobom i svojim tijelom. Vrlo su jednostavne i nije potrebno biti posebno utreniran ili u formi. :)

Najjednostavnije rečeno - radionice su mjesto gdje se možete "ispuhati" bez da ikoga povrijedite.

Tko će voditi radionice?

Voditeljica je Morena Škokić, odgojiteljica, pedagoginja i terapeutkinja.

"Završila sam Studij predškolskog odgoja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, a onda nastavila na Studiju pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Paralelno sa Studijem pedagogije upisala sam četverogodišnju edukaciju iz područja tjelesno-orijentirane psihoterapije pri Centru za integrativni razvoj. U Dubrovnik me doveo posao pedagoga u dječjem vrtiću, a sada se otiskujem u „solo“ vode, odnosno počinjem slijediti svoj san o građenju vlastitog posla, u kojem se spajaju i isprepliću moja odgojiteljska, pedagoška i terapeutska struka.

Otvoreni, besplatni satovi održat će se idući tjedan:

u Dubrovniku u ponedjeljak 16.1. od 18 do 19 u Hotelu Adriatic (Udruga Samastiti, Masarykov put 9)
u Župi u četvrtak  19.1. od 17:15 do 18:15 u teretani Mara Previšića, Mandaljena, Put kardinala A. Stepinca 4

Svi znatiželjnici su dobrodošli, ulaz je besplatan!

Nakon toga, cijena je 300 kn na mjesec, ali postoji i novogodišnji popust: ako dovedete nekoga, oboje plaćate samo 200 kn prvi mjesec antistresiranja. :)

Viđat ćemo se jednom tjedno u navedenim terminima".

Požurite i osigurajte svoj termin !

Više informacija na:

https://www.facebook.com/centarproces/
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

091 797 6086

SPONZORIRANA VIJEST


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Pošaljite nam

Vašu priču s putovanja

podijelite s čitateljima Župčice

doživljaje, avanture i trenutke

za sjećanje zabilježene fotografijom

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.