Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

DORH; 341,80 kg marihune iz Crne Gore planirali preko Čibače prevesti do Zagreba

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 24. kolovoza 2019. uz kaznenu prijavu privedena dvojica hrvatskih državljana (1979. i 1985.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili svaki po jedno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (24. 8. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici; zajednički i dogovorno, znajući da im je to zabranjeno i u cilju da se nepripadno okoriste stjecanjem znatne nepripadne koristi; dogovorili sa za sada nepoznatim osobama na području Crne Gore prijenos veće količine droge konoplje (marihuana) s područja Crne Gore u Republiku Hrvatsku. Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik (1979.) 22. kolovoza 2019., za iznos od 15.000,00 eura koji je trebao podijeliti s drugoosumnjičenikom (1985.), u Crnoj Gori od za sada nepoznatih osoba preuzeo 41 paket sa ukupno 341,80 kilograma droge marihuane koju su te osobe ukrcale u autobus kojim je upravljao i koju je trebao prevesti do mjesta Čibača (Općina Župa dubrovačka), a odakle je drugoosumnjičenik (1985.) trebao organizirati prijevoz te droge do Zagreba. Policijski i carinski službenici su 22. kolovoza 2019. oko 15,30 sati prilikom granične kontrole na MCGP Karasovići u autobusu pronašli navedenu drogu.

Okrivljenicima je 24. kolovoza 2019. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku - navodi se u priopćenju DORH-a.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn