Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Pavličević i Simović zahvalili svim sudionicima četverodnevne danonoćne potrage

Povodom požara koji je u četvrtak, 10. siječnja ove godine izbio u Hidroelektrani Dubrovnik i tragičnom stradavanju trojice djelatnika Hidroelektrane, danas je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su govorili županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, pročelnik stanice Dubrovnik GSS-a i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević koji su uvodno obiteljima, prijateljima i kolegama nastradalih izrazili sućut.

Načelnik Policijske uprave kazao je kako je jučerašnjim pronalaskom tijela trećeg nestalog djelatnika Hidroelektrane okončana četverodnevna intenzivna potraga za trojicom djelatnika koji su stradali u požaru Hidroelektrane. Zahvalio se svim kolegama i djelatnicima drugih žurnih službi koje su sudjelovali u potrazi, prije svega vatrogascima, GSS-u, roniocima iz svih klubova koji djeluju na području naše Županije, djelatnicima Hidroelektrane koji su pružili svu logističku podršku, Županiji dubrovačko-neretvanskoj, Zavodu za javno zdravstvo, ali i brojnim građanima, rodbini i prijateljima nastradalih koji su sudjelovali u potrazi i na taj način nam značajno pomogli. Potraga se vršila s mora, ispod mora, kopna i iz zraka, a uključena je bila specijalna policija, interventna jedinica, pomorska policija sa svojim plovilima, plovilo obalne slaže, dronovi, i sva raspoloživa oprema kojim se pretraživalo šire morsko i kopneno područje Županije. Tijelo trećeg unesrećenog pronađeno je u uskoj, sporednoj cijevi glavnog odvodnog kanala kojoj se moglo pristupiti tek nakon jučerašnjeg ispumpavanja.  Na kraju je kazao da je očevid mjesta događaja dovršen i nakon provedenog vještačenja nalaz će biti upućen Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku koje je rukovodilo očevidom.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović je pojasnio vatrogasnu intervenciju koja je bila iznimno teška zbog velike količine dima koji je, uslijed požara, nastao u tunelu. Podijeljeni u tri ekipe, fokus djelovanja bio je gašenje izvora požara, traženje unesrećenih i ventiliranje postrojenja. Koristeći svu raspoloživu ljudsku i tehničku opremu požar je brzo ugašen, a sve vatrogasne snage potom su se usmjerile na pretraživanje mora i kopna s ciljem pronalaska nestalih djelatnika. Potraga je trajala danonoćno i završila je na najtragičniji način, smrću trojice djelatnika Hidroelektrane.

U svom izlaganju pročelnik Begić je kazao da se GSS-a stavio policiji na raspolaganje čim su saznali za događaj. Potražni timovi sa psima krenuli su s pretragom u ranim jutarnjim satima u petak, a osim kopna pretraživali su se i otoci kao i širi akvatorij župskog i cavtatskog zaljeva. Na kraju je pohvalio suradnju s policijom i vatrogascima koja se u ovom tragičnom događaju pokazala izvrsnom. 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn