Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Policijska uprava; Mjere za podizanje razine sigurnosti u prometu

Podizanje razine sigurnosti u prometu, kako je više puta naglašeno, prioritet je ove Policijske uprave već duži niz godina. Iako je povećan broj poduzetih represivnih mjera prema najtežim prekršajima, odnosno prekršajima brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, broj smrtno stradalih osoba je, nažalost, u povećanju. Stoga ova Policijska uprava nastoji svojim preventivnim angažmanom u što većoj mjeri utjecati na podizanje razine prometne kulture jer držimo da je upravo ljudski faktor najznačajniji kod prometnih nesreća.

U tom cilju izrađen je preventivni letak Sigurno za blagdane sa savjetima vozačima o štetnom utjecaju alkohola na vožnju. Letak će policijski službenici prometne policije dijeliti vozačima prilikom kontrola prometa, posebice u ovo blagdansko vrijeme.
Osim toga, Odjel za sigurnost cestovnog prometa dao je izraditi kišobrane s porukama za vozače vezanim za brzinu. Kišobrani mogu biti puno više od običnih proizvoda koji nas štite od kiše, uz malo mašte, oni na simboličan način šalju poruku i dobivaju još jednu dimenziju zaštite.

Krajnji cilj svih naših preventivnih i represivnih aktivnosti je utjecati na svijest vozača o opasnostima do kojih može doći grubim kršenjem prometnih pravila.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn