Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Tjedno izvješće za promet - U devet prometnih nesreća, pet osoba lakše ozlijeđeno

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 305 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 156 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 22 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 10 mjera poduzetih prema vozačima koji su upravljali neregistriranim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je 35-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijakih oznaka, koji je jučer, 16. prosinca, oko 23,15 sati izazvao prometnu nesreću u Ulici Vladimira Nazora u Dubrovniku. Naime, zbog ne držanja potrebitog razmaka udario je u moped ispred sebe koji je zbog crvenog svjetla bio zaustavljen na raskrižju te je 32-godišnji vozač mopeda, prilikom pada zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Vozač osobnog vozila je zadržan u prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te protiv njega slijedi prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn