Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Poduzete 672 represivne mjere, 290 zbog prekoračenja dopuštene brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet osoba je teže, a četvero ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 672 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 290 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 114 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 40 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla. 

Vozio pod utjecajem alkohola od 2,32 g/kg

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je 32-godišnjaku koji je, tijekom kontrole prometa, u nedjelju, 18. studenog, oko 3 sata zaustavljen na Boninovu u Dubrovniku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka.  Daljom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez vozačke dozvole te da kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici 32-godišnjak je doveden u prostorije policije te je u jutarnjim satima, uz optužni prijedlog, odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn