Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Tjedno izvješće za promet; U 13 prometnih nesreća, 8 osoba lakše ozlijeđeno

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  13 prometnih nesreća, od kojih 7 s ozlijeđenim osobama u kojima je 8 osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 6 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 463 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 257 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 10 mjera zbog nepropisnog pretjecanja.

Tijekom vikenda, odnosno u noćnim satima petka, subote i nedjelje, na prometnicama cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveden je pojačani nadzor prometa kada je evidentiran 151 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  Najveća koncentracija alkohola od 1,59 g/kg izmjerena je 23-godišnjaku koji se osobnim vozilom kretao Ulicom Josipa bana Jelačića u Orebiću i koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.  


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn