Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Prigodnim turnirom trojki Boćarski klub „Donji Brgat“ proslavio 30 godina djelovanja

Boćarski klub „Donji Brgat“ proslavio je 30 godina uspješnog rada i djelovanja. Klub je osnovan 1985. godine, što znači da je prošle godine napunio 30 godina, ali je svečanost proslave 30 rođendana odgođena zbog tragične smrti Mateje Knego kćeri bivšeg predsjednika BK Donjeg Brgata, a sadašnjeg dopredsjednika. BK Donji Brgat trenutno se natječe u III. Hrvatskoj boćarskoj ligi. U proteklim godinama uspješno je nastupao u ligama u kojima se natjecao. BK Donji Brgat i njegovi članovi puno su napravili po pitanju infrastrukture, gdje su napravili lijepo boćalište s četiri staze u samom centru mjesta. Klub je puno pridonio popularizaciji boćarskog sporta na nivou Županije, pa i šire. Malo koji Klub može se pohvaliti domaćinstvom završnice prvenstva Hrvatske za kadete (2009.), završnice prvenstva Hrvatske za juniore (2012.), završnice kupa Hrvatske (2012.), održavanje ljetnih kampova za mlade boćare (kadeti i juniori), pripreme mlade reprezentacije Hrvatske i dr. Posebno treba istaći rad s mladim boćarima u Klubu koji su osvajali medalje na prvenstvima Hrvatske. Dobitnici su i nagrade općine Župa dubrovačka. Posebno za rad s mladim boćarima.

Povodom proslave 30 godina kluba održan je prigodni turnir trojki na kojem su nastupali boćarski klubovi s područja općine Župa Dubrovačka: Hidroelektrana, Postranje, Rijeka, Župa Dubrovačka, Brgat, te slavljenici s 3 ekipe: Donji Brgat, Donji Brgat – mladi i Donji Brgat – bivši. Dakle nastupilo je 8 trojki, igralo se u 2 grupe s po 4 ekipe. U polufinale su se plasirale po dvije najbolje ekipe iz svake grupe. Pobjednici su postali boćari BK Postranja (Nikola Sambrailo, Štefi Ljubimir, Mateo Haićman i Mario Raguž) koji su u finalu bili bolji od BK Rijeke (Ivo Butrica, Nikola Žeravica, Luko Ledinić i Nikola Zec. Treće mjesto osvojili su boćari Brgata (Stijepo Knego, Mato Balarin, Frano Barović i Bruno Kolobarić) i Župe Dubrovačke (Nedjeljko Bogoje, Damir Knego, Nikša Kobilić i Vlaho Kesovija). Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Sambrailo (BK Postranje). Najbolji su nagrađeni peharima i medaljama, a iste su podijelili načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli, donačelnik Mirko Maslać, predsjednik BK Donji Brgat Antonio Vojvodić i dopredsjednik Stjepan Knego.
Nakon završetka turnira upriličena je zajednička večera za sve sudionike i uzvanike svečanosti BK Donji Brgat.

Luko Hendić

Rezultati turnira trojki:

Donji Brgat – Brgat 7:4
Rijeka – Donji Brgat (bivši) 13:7
Donji Brgat – Rijeka 4:8
Brgat – Donji Brgat (bivši) 13:2
Donji Brgat – Donji Brgat (bivši) 5:11
Rijeka – Brgat 6:4
Donji Brgat (mladi) – Hidroelektrana 13:2
Župa dubrovačka – Postranje 2:6
Donji Brgat (mladi) – Župa dubrovačka 5:10
Hidroelektrana – Postranje 2:9
Postranje – Donji Brgat (mladi) 10:2
Hidroelektrana – Župa dubrovačka 4:8

polufinala:

Rijeka – Župa dubrovačka 7:2
Postranje – Brgat 7:4

finale:
Postranje – Rijeka 9:4Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn